DeutschNaar Shiatsu Balanced
Natural Cosmetic Lines - Permanente Make up
Over Permanente Make up

Permanente make-up is het permanent aanbrengen van een basis make-up door het inbrengen van pigmenten in de lederhuid.
Het verschil met een tatoeage is dat bij deze techniek de kleuren dieper ingebracht worden, namelijk in het onderhuids bindweefsel. In deze laag worden de kleuren - de pigmenten - ingekapseld waardoor een verandering van kleur optreedt. Ook blijft bij een tatoeage het pigment ALTIJD aanwezig.
Bij permanente make-up is dit niet wenselijk omdat je gelaatstrekken naarmate je ouder wordt veranderen en omdat ons pigment in de loop der jaren lichter wordt. (haar, huid en ogen)

Permanente make-up komt oorspronkelijk uit de Aziatische landen. Sinds 1988 wordt het ook in Nederland toegepast. De laatste tien jaar is er veel vooruitgang geboekt op het gebied van kwaliteit, vakmanschap en apparatuur. We werken tegenwoordig op een zeer hoog niveau.

Het aanbrengen van permanente make-up is niet geheel pijnloos maar de behandeling wordt als draaglijk ervaren.
Tegenwoordig wordt er met computer gestuurde apparatuur en verdovende crèmes gewerkt waardoor onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

Een eerste behandeling duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en een nabehandeling een half tot één uur.
Het eindresultaat van de behandeling is niet direct zichtbaar. De eerste week na de behandeling zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn. Na drie tot vijf dagen treedt er celvernieuwing op, waardoor het meeste overtollige pigment zal verdwijnen. Pas na drie tot vijf weken is het uiteindelijke eindresultaat zichtbaar.
De kleur neemt ongeveer 40% in intensiteit af.
Het duurt gemiddeld een week voordat de wondjes zijn hersteld en de korstjes zijn verdwenen.

Voor wie Permanente Make up
 • Mensen die last hebben van hooikoorts en/of tranende ogen.
 • Mensen waarbij de aard van hun werkzaamheden ervoor zorgt dat normale make-up niet goed blijft zitten, zoals mensen die veel sporten.
 • Mensen die een bril dragen of allergisch zijn voor gewone make up artikelen.
 • Degenen die een correctie nodig hebben, bijvoorbeeld bij mensen die door overmatig epileren bijna geen wenkbrauwen meer hebben. Ook voor mensen die lijden aan Alopecia Areata is permanente make-up een fantastische uitkomst.
 • Mensen die zich weinig tijd gunnen om zich op te maken of dit niet meer kunnen.
 • En uiteraard voor iedereen die er altijd optimaal verzorgd uit wil zien.
 • Permanente make-up is er voor zowel dames als heren.
Voor wie niet
 • Niet vlak voor een oog of face-lift
 • MRI patiënten; in de pigmenten bevinden zich kleine metaalspoortjes die bij MRI scans lokaal kunnen leiden tot een roodachtige huid en er kunnen soms zelfs lichte verbrandingen ontstaan. Buiten het onderzoeksgebied kan wel met PMU behandeld worden. Bij twijfel uw arts raadplegen.
 • Mensen die lijden aan keloïd (een bindweefsel aandoening)
 • Bent u drager van het Herpes Simplex en heeft u regelmatig een koortslip dan is het plaatsen van een lipline af te raden
 • Pigment zal moeilijker plakken op plaatsen waar littekens zitten van eerdere wondjes. Heeft u 1 tot 2 maal per jaar een koortslip dan is er geen bezwaar tegen het plaatsen van een lipline. Wel moet u één week voor de behandeling beginnen met bijv. 1000mg L-lysine. De dag van de behandeling kan men dit verhogen tot 1500 of 2000 mg en deze hoeveelheid tot 1 week na de behandeling aanhouden.
 • Bent u diabetes patiënt of gebruikt u bepaalde medicijnen of staat u onder behandeling voor kanker of chronische aandoeningen van bijvoorbeeld huid of ogen dan dient u eerst uw arts of specialist te raadplegen.
 • De GGD raadt een PMU behandeling af indien u lijdt aan een van de volgende gezondheidsklachten; Diabetes, Hemofilie, Chronische huidziekte, contactallergie, Immuunstoornis, hart- en vaatafwijkingen, gebruik van antistollingsmiddelen, plaatsen waar u plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan, op plaatsen waar donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op uw lichaam voorkomen.
 • U mag niet onder invloed van alcohol of drugs zijn tijdens de PMU behandeling.
 • Bij zwangerschap of het nog geven van borstvoeding kan gewoon behandeld worden want de producten die gebruikt worden zijn niet schadelijk voor de baby. Uw lichaam is in deze staat echter extra alert; dit houdt in dat uw lichaam vreemde stoffen zal proberen af te breken. De pigmenten worden ingebracht in de laag met lymfevaatjes, deze zullen actiever worden en dus zal het ingebrachte pigment moeilijker hechten.
Voordelen en Nadelen
 • Er zijn eigenlijk geen nadelen.
 • Het grote voordeel is dat je er altijd en onder alle omstandigheden op je best uitziet. Zelfs tijdens het zwemmen of bij het ontwaken in de ochtend. Dit geeft een zeker en daarom een heerlijk goed gevoel.
Blijvend mooi ?

Permanente make-up verdwijnt nooit helemaal maar het vervaagt naar verloop van tijd. Hoelang het zichtbaar blijft, is afhankelijk van de hoeveelheid pigment die is ingebracht, de diepte waarop het is ingebracht en de kleur.

Een wenkbrauw die licht is ingebracht, vervaagt veel sneller dan bijvoorbeeld de eyeliner die veel donkerder en voller -oftewel intensiever- is ingezet.
Eyeliners zien er zelfs na jaren nog scherp uit, dit wordt onder andere veroorzaakt door het feit dat huidvernieuwing rond de ogen veel langzamer plaatsvindt.

Hoelang een permanente make-up mooi blijft is per persoon sterk verschillend omdat factoren als natuurlijke vernieuwing, het afweersysteem en UV licht hierop van invloed zijn.
In de meeste gevallen blijft permanente make-up 3 tot 5 jaar zichtbaar.